Dagvaarding politierechtbank ontvangen?

Moet je voor de politierechtbank verschijnen? Dan zit je vast met heel wat vragen.

Geen paniek. Onze ervaren advocaten weten precies hoe zo’n procedure verloopt en staat je graag bij met raad en daad. We overlopen hier je rechten en mogelijkheden.

Met een advocaat naar de politierechtbank

Je kan ervoor kiezen om alleen naar de politierechtbank te gaan en jezelf te verdedigen voor de rechter. Je bent nooit verplicht om een advocaat in te schakelen. Laat je echter niet afschrikken door de kostprijs van een advocaat. In veel gevallen is onze bijstand gratis, omdat de meeste mensen een optie ‘rechtsbijstand’ in hun autoverzekering hebben. In dat geval betaalt je verzekeraar ons ereloon en hoef jij slechts de (eventuele) boete te betalen.

Een goede advocaat zal ook je boete zo laag mogelijk krijgen of zelfs een vrijspraak proberen te bekomen. Bel ons gratis op 0800 65 008, dan kijken we meteen hoe we jou kunnen helpen.

Je dossier voor de politierechtbank

Als je gedagvaard bent, heb je het recht je dossier in te kijken. Vanaf de dag dat je de pro justitia in de bus kreeg tot de dag van de zitting mag je nakijken wat er in je dossier staat. Hierin zitten alle bewijsstukken die zullen gebruikt worden voor je uitspraak. Je kan je dossier gaan inkijken op de griffie van de politierechtbank die jouw dossier behandelt. Je kan ook (tegen betaling) een kopie van je dossier opvragen. Als je een advocaat onder de arm neemt, zal deze je dossier voor jou doornemen.

Heb je nog vragen bij je rechten en plichten? Is er iets niet duidelijk? Bel ons gratis op 0800 65 008, dan bespreken we samen jouw situatie.