Niet akkoord met de politierechtbank

Ben je onterecht veroordeeld? Ben je het niet eens bent met de uitspraak van de politierechter?

Ook dan kan je onze hulp inschakelen om je straf of boete alsnog te verminderen of zelfs een vrijspraak te bekomen.

Zitting gemist?

Het kan iedereen overkomen: de dagvaarding of pro justitia is nooit in de juiste brievenbus beland, je vergat de datum te noteren of hebt je vergist, of er liep iets niet zoals gepland. Daardoor heb je de zitting en je proces op de politierechtbank gemist. Wat nu?

Wanneer je niet aanwezig was op je zitting en je ook geen advocaat in jouw plaats hebt gestuurd, word je bij verstek veroordeeld. Dat wil zeggen dat de politierechter een uitspraak over jouw misdrijf heeft gedaan, zonder dat jij jouw kant van de zaak kon uitleggen en zonder dat je verdedigd bent.

Goed nieuws: tegen zo’n verstekvonnis kan je verzet aantekenen.

Neem contact op met onze advocaten via het gratis nummer 0800 65 008. Hij zal je meteen inlichten over de procedure die je kan volgen. Bij een verstekvonnis tekenen we verzet aan tegen het meegedeelde vonnis, en gaan we in hoger beroep.

Niet akkoord met uitspraak rechter

Was je wél aanwezig op de zitting van de politierechtbank, maar ben je niet akkoord met de uitspraak van de rechter? Ook dan zijn er nog mogelijkheden en kunnen we in hoger beroep gaan.

Werd je op de zitting bijgestaan door een advocaat, maar was je niet tevreden over je verdeging? Vind je dat er (eventueel nieuwe) elementen zijn die jouw zaak kunnen vooruithelpen en je straf kunnen verminderen? Neem dan snel contact op, wij zoeken uit hoe we je zaak opnieuw kunnen bepleiten.

Onze advocaat is een ervaren advocaat verkeersrecht die precies weet hoe de politierechtbank werkt. Laat je bijstaan door onze experts!